Amasra Masalsı Güzellikler Diyarı! altAnasayfaAmasra HaberleriNasıl GelirimaltaltaltBize Ulaşın

 Ana Sayfa   |   Chat Sohbet   |   Haberler   |   Şehir Haritaları   |   Fotoğraf Galerisi  Makaleler   |   Videolar

Ana Menü   ANA MENU

 alt
 Amasra Pansiyonları
 Amasra Otelleri
 Amasra Restaurant - Amasra Restaurantları
 Amasra Cafe ve Disco
 Amasra Yat Turları
  Hava : Çok Bulutlu  
Hava Sıcaklığı : 14°C
    Tümü için TIKLAYINIZ  

 Adres yine Tarlaağzı 5.10.2010

      Hattat Holding’in Bartın’a kurulması planlanan termik santral için Çevre ve Orman Bakanlığı'na yeniden resmi başvuruda bulunduğu ve süreci başlattığı öğrenildi. Şirket bu kez “Bartın Termik Santrali” ve “Amasra Termik Santrali” adı altında 2 ayrı termik santral için başvuru hazırlatıp süreci başlattı.

HABER DETAYI
 

AMASRA ENTEGRE TERMİK SANTRAL PROJESİ GİTTİ, AMASRA VE BARTIN GELDİ

Hattat Holding’in, Bartın’a kurulması planlanan termik santral için 24 Eylül 2010’da yani iki hafta önce Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED Genel Müdürlüğü’ne ÇED Sürecinin başlaması konusunda yeniden başvurduğu öğrenildi. Şirket bu kez “Bartın Termik Santrali” ve “Amasra Termik Santrali” adı altında 2 ayrı termik santral için başvuru hazırlatıp süreci başlattı. “Bartın ve Amasra Termik Santralleri” için pülverize kazan teknolojisi ile 1320+1320 MW kurulu güçteki iki santralin yeri ile ilgili başvuru dosyasında 3 alternatif bulunuyor. Delikliburun ve Filyos alternatiflerinin yanı sıra Gömü ve Tarlaağzı alternatifleri de yer aldığı İTÜ’nün hazırladığı raporda Delikliburun ve Filyos'un neden olmayacağına yoğunlaştığı ve Amasra'ya yakın bölgelere yönlendirme yaptığı görülüyor. Rapor, Filyos için şu görüşlere yer veriyor: “Zonguldak, Çaycuma/Filyos; demiryolunun ve limanın plan aşamasında olması, kömürün nakliye sorunlarının olması, ulaşım durumu, zemin yapısı, altyapı yetersizliği, alt yapının oluşturulmasının yıllar alacağı ve “Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı”na faaliyet sahibi tarafından yapılan müracaatın olumlu değerlendirilmemesi nedenleri ile santralin yapımı yatırımcı firma tarafından uygun mütalaa edilmemiştir.” Yine Delikliburun’un da uygun bulunmadığı görüşünün yer aldığı dosyada Gömü ve Tarlaağzı Köyleri arasındaki alanın hammadde kaynağına yakınlık, soğutma suyu için sadece yaklaşık 6 MW’lık enerji ihtiyacının olması, santrale ekipman nakli, dışarı kömür nakli ve gerektiğinde oluşan küllerin liman üzerinden satışının gerçekleştirilecek olması önemli avantajları olarak ortaya çıkmaktadır” ifadeleri yer aldı. Ancak, İTÜ’nün hazırladığı raporda Çevre Düzeni Planı’nda termik santrale yer olmadığı ile ilgili hiçbir görüş yer almıyor.
http://www2.cedgm.gov.tr/cedsureci/ced_proje_durum/859.htm http://www2.cedgm.gov.tr/cedsureci/ced_proje_durum/860.htm http://www2.cedgm.gov.tr/cedsureci/ced_basvuru_dosyasi/859.ptd.pdf http://www2.cedgm.gov.tr/cedsureci/ced_basvuru_dosyasi/860.ptd.pdf
Haber:S.Bostancı

  Bookmark and Share   YakınlaştırResetUzaklaştırSon dakika Amasra haberleri için RSS Abonemiz Olun!

Bu Haber 5866 kez okundu. Haber Kaynak : http://www.bartin.info
ZİYARETCİ YORUMLARI YORUM EKLE

BU HABER İÇİN YORUM YAPILMAMIŞ İLK YORUMU SİZ YAPIN!

YORUM EKLEYİN
İsim & Rumuz:
E-Posta:
Zorunlu Değildir.
Yorumunuz:
290710
  ÖNEMLİ NOT:  Bu haberde yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.  Yazılan yorumlardan AMASRA veya Amasram.net hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

 
                                         


Bu site
©Ajfe İnternet Hizmetleri Tarafından Yapılmıstır Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.
2006-2024 Ajfe �nternet Hizmetleri